ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї

Дата: 09.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

Надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї

 

         Постановою Кабінету Міністрів України  від 21 квітня 2021 р. N 397

 затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається  надавати одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічної самостійності.

 

   Така фінансова допомога надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

   Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року.

    Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

     Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, подає:

-  заяву про надання фінансової допомоги

-  довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством

 -  бізнес-план.

      Відповідальність за достовірність зазначених у заяві відомостей про відсутність/наявність фінансових зобов’язань, заборгованості  покладається на особу.

 

Заява подається особою до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

    Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією.

Центр зайнятості надсилає письмове повідомлення про прийняте комісією рішення  не пізніше ніж через п’ять робочих днів після його прийняття.

    Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, щодо якої комісією прийнято рішення про надання їй фінансової допомоги, створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа - підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.

   Для надання фінансової допомоги між регіональним центром зайнятості, центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність укладається угода.

       Угода готується центром зайнятості, підписується особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

 

       На дату укладення угоди повинен бути чинним правовий статус особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, як члена малозабезпеченої сім’ї. В іншому випадку попередньо прийняте рішення про надання фінансової допомоги скасовується.

 

В угоді обов’язково зазначаються умови, невиконання або неналежне виконання яких може призвести до його розірвання та повернення особою, отриманих коштів фінансової допомоги.

Контроль за виконанням умов угоди здійснює центр зайнятості.

 

    Оплата витрат на закупівлю обладнання та матеріалів проводиться регіональним центром зайнятості на підставі документів  та  може бути проведена декільком постачальникам (продавцям) обладнання та матеріалів у межах граничного розміру фінансової допомоги.

     Фінансова допомога повертається однією сумою протягом 30 календарних днів після закінчення трирічного строку з дати її отримання або достроково - до закінчення такого строку .

Фінансова допомога не повертається в разі смерті особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

 Контроль за поверненням фінансової допомоги здійснює центр зайнятості.

   Після отримання від територіального органу ДПС інформації про суму сплачених особою податків ( обов’язкових платежів) та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  центр зайнятості визначає суму фінансової допомоги, яка підлягає поверненню,

та повідомляє особу про суму фінансової допомоги, яка підлягає поверненню.

 

 

 

 

                                                        КУ «Центр надання соціальних послуг»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь