ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 Протокол №3 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 січня 2022 року

Дата: 25.01.2022 11:01
Кількість переглядів: 216

 

 

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РЕГІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-

ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

пр. Ушакова,  47, м. Херсон, 73000;  тел./факс 42-01-95, тел. 22-39-91

е-mail: upns.oda@gmail.com

Фото без опису                                            

ПРОТОКОЛ № 3

засідання регіональної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

                              

25 січня 2022 року

14.00

Обласна державна адміністрація

 

 

Головував Якименко Микола Миколайович, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, перший заступник голови комісії.

 

Присутні: члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, запрошені.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про епідемічну ситуацію в області, пов’язану з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

2. Про стан пожежної безпеки в закладах охорони здоров’я, недопущення їх відключення від електроенергії та забезпечення джерелами альтернативного електропостачання.

3. Про стан справ з ліквідації підтоплень у населених пунктах Херсонської області.

4. Про забезпечення заходів щодо недопущення загибелі людей на водних об’єктах (на льоду) в зимовий період (протокольно).

 

1. СЛУХАЛИ: Про епідемічну ситуацію в області, пов’язану з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

ІНФОРМУВАЛИ: Карчевич Т.Є., директор Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації;

                                Ромаскевич Ю.О., генеральний директор Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам:

1.1. Вжити заходів для забезпечення дотримання протиепідемічних заходів з метою недопущення поширення COVID-19 на території області.

1.2. Спільно з ГУ Національної поліції в області та                                              ГУ Держпродспоживслужби в області забезпечити посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, у тому числі у складі COVID-патрулів.

Термін – невідкладно

        

1.3. Провести зустрічі з керівниками транспортних підприємств, підприємств торгівлі щодо необхідності дотримання протиепідемічних заходів, у тому числі носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції тощо.

Термін – невідкладно

 

2. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам спільно з управлінням внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів господарювання із залученням ЗМІ, зокрема телебачення, щодо необхідності вакцинації проти COVID-19 та дотримання протиепідемічних заходів.

Термін – невідкладно

 

3. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам спільно з Департаментом здоров’я обласної державної адміністрації та Державною установою «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації на рівні територіальних громад.

Термін – невідкладно

 

4. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам:

4.1. Перевести з 27 січня 2022 року строком на 10 днів на дистанційну форму навчання учнів 1 – 11 класів закладів загальної середньої освіти.

4.2. Заборонити відвідування закладів позашкільної освіти та проведення в закладах освіти батьківських зборів, гуртків, факультативів, спецкурсів, а також групових екскурсій і поїздок.

Термін – невідкладно

 

5. Управлінню освіти і науки обласної державної адміністрації довести цей протокол до керівників закладів загальної середньої освіти області.

Термін – 26 січня 2022 року

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про стан пожежної безпеки в закладах охорони здоров’я,  недопущення їх відключення від електроенергії та забезпечення джерелами альтернативного електропостачання.

 

ІНФОРМУВАЛИ: Карчевич Т. Є., директор Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації;

Павленко А.В., начальник ГУ ДСНС України в області;

Стаднік Н.В., голова Каховської районної державної адміністрації;

Гончар С.В., перший заступник голови Херсонської районної державної адміністрації;

Коцегубов Ю.А., перший заступник голови Генічеської районної державної адміністрації;

Павліш М.В., голова Скадовської районної державної адміністрації;

Косматенко М.М., заступник голови Бериславської районної державної адміністрації.

 

З урахуванням інформації доповідачів, листа Управління Служби безпеки України в Херсонській області від 17 січня 2022 року № 71/15/2/492-89 комісія з питань ТЕБ та НС ВИРІШИЛА:

 

1. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам:

1.1. У разі недостатньої кількості автономних джерел живлення, з метою забезпечення надійності електропостачання закладів охорони здоров’я, вирішити питання щодо їх придбання та приєднання до внутрішніх електричних мереж.

Термін – невідкладно

 

1.2. При формуванні та перерозподілі бюджетів усіх рівнів передбачити кошти для усунення недоліків протипожежного стану об’єктів з масовим перебуванням людей.

Термін – постійно

 

1.3. Спільно з керівниками закладів охорони здоров’я:

- забезпечити резерв пально-мастильних матеріалів для безперебійної роботи електрогенераторів;

- з метою оперативного реагування на можливі аварійні ситуації призначити та підготувати працівників, відповідальних за підключення автономних джерел живлення, провести інструктаж з підготовленим персоналом;

- вжити невідкладних заходів для виконання приписів на усунення порушень і приведення підпорядкованих об’єктів до належного протипожежного стану;

- провести з обслуговуючим персоналом додаткові інструктажі з питань пожежної та техногенної безпеки.

Термін – невідкладно

 

1.4. Про виконання завдань, визначених підпунктами 1.1 – 1.3 цього пункту протоколу, поінформувати Головне управління ДСНС у Херсонській області.

Термін – до 28 лютого 2022 року

 

1.5. Спільно із представниками АТ «Херсонобленерго» перевірити технічний стан систем живлення для забезпечення безперебійного електропостачання закладів охорони здоров’я.

Термін – невідкладно

 

1.6. Провести комісійне обстеження генераторів, що знаходяться у закладах охорони здоров’я, на предмет їх готовності до використання.

Термін – невідкладно

 

2. АТ «Херсонобленерго» та постачальникам електричної енергії вжити заходів щодо тимчасової заборони відключення від постачання електричної енергії закладів охорони здоров’я та призупинити проведення планових ремонтних робіт на електричних мережах, від яких здійснюється живлення  закладів охорони здоров’я.

Термін – на період дії карантину

 

3. Головам районних державних адміністрацій провести позачергові засідання місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянути питання недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я та забезпечення їх альтернативними джерелами постачання електроенергії.

Термін – невідкладно

 

4. Головному управлінню ДСНС України в області провести обстеження лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, на предмет дотримання стану пожежної безпеки, за результатами яких вручити відповідні приписи.

Термін – невідкладно

 

5. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам спільно із закладами охорони здоров’я забезпечити виконання наданих приписів за рахунок вільних залишків коштів місцевих бюджетів.

Термін – невідкладно

 

6. Контроль за виконанням завдань, визначених цим пунктом протоколу, покласти на Департамент здоров’я обласної державної адміністрації.

 

 

 

3. СЛУХАЛИ: Про стан справ з ліквідації підтоплень у населених пунктах Херсонської області.

 

ІНФОРМУВАЛИ: Стаднік Н.В., голова Каховської районної державної адміністрації;

Гончар С.В., перший заступник голови Херсонської районної державної адміністрації;

Коцегубов Ю.А., перший заступник голови Генічеської районної державної адміністрації;

Павліш М.В., голова Скадовської районної державної адміністрації;

Пузанов А.О., заступник начальника БУВР нижнього Дніпра.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Головам Скадовської, Генічеської, Херсонської та Каховської районних державних адміністрацій:

1.1. Забезпечити щоденне спостереження за ситуацією з підтопленням у  населених пунктах.

Термін – постійно

 

         1.2. У разі погіршення ситуації інформувати підрозділи ГУ ДСНС України в області для залучення додаткових сил та засобів.

Термін – невідкладно

 

         1.3. Провести засідання місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянути питання про визнання надзвичайною ситуації з підтопленням населених пунктів на відповідних територіях.

Термін – невідкладно

 

         2. Чаплинському, Каланчацькому, Новотроїцькому селищним та Ювілейному сільському, Генічеському міському головам:

         2.1. Забезпечити розчищення горизонтальних дренажів у населених пунктах, що постраждали від шкідливої дії води, та прибирання снігу і вивезення його за межі населених пунктів.

Термін – невідкладно

 

         2.2. Розглянути питання щодо виділення коштів з резервних фондів місцевих бюджетів для часткового фінансування витрат на електроенергію, спожиту дренажними насосними станціями.

Термін – невідкладно

 

 

 

4. СЛУХАЛИ: Про забезпечення заходів щодо недопущення загибелі людей на водних об’єктах (на льоду) в зимовий період.

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам, керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності:

1.1. Інформувати населення через місцеві ЗМІ про правила безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах, зокрема на льоду. Надавати інформацію про товщину та міцність льоду на місцевих водоймах і попереджати про його ослаблення під час відлиг чи танення.

Термін – постійно, протягом зимового періоду

 

         1.2. Визначити місця спортивного та любительського рибальства на зимовий період відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України                від 06 березня 2002 року № 264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах». У визначених місцях розмістити інформацію щодо безпечної поведінки на льоду під час рибальства, фізкультурно-оздоровчих заходів, прогулянок та порядку дій під час рятування потерпілих на водних об’єктах і надання домедичної допомоги.

Термін – до 08 лютого 2022 року

 

1.3. Керівникам закладів освіти провести заняття, в рамках уроку безпеки життєдіяльності, щодо попередження загибелі та травмування дітей на водних об’єктах у зимовий період.

Термін – до 28 січня 2022 року

 

Рішення прийнято одноголосно та підтримано всіма присутніми на засіданні членами комісії.

 

 

 

Перший заступник голови комісії                                    Микола ЯКИМЕНКО

 

 

 

Секретар комісії                                                                           Ігор РИЖЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь