ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 01.12.2021 08:40
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

2 грудня – Міжнародний день

боротьби за скасування рабства

2 грудня щороку відзначається як Міжнародний день  боротьби за скасування рабства. 

Зараз, в наш високотехнологічний і цивілізований вік, рабство здається чимось давно забутим. Але, на жаль, це не так. І тепер, досі процвітає у світі торгівля людьми.  Це і люди, які були загнані в тому числі і в сексуальне рабство. У категорію рабів входять ті, хто працює з примусу, за борги або проти своєї волі. До рабів, відносяться і ті, хто народився в неволі. Все це і багато інших форм рабства порушують права людини, принижують її людську гідність і суперечать законам цивілізованого світу.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації. Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють. Торгівля людьми може відбуватись у різних формах.

Щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми з метою трудової експлуатації завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує!

Наголошуємо, якщо ви постраждали або вам стало відомо про скоєння такого злочину, зверніться за консультацією про можливості отримання допомоги на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

0 800 505 501 –  Національна безкоштовна «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, спеціалісти якої надають консультації українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону та іноземцям, які перебувають в Україні. Усі консультації надаються безкоштовно та конфіденційно

                                Центр надання соціальних послуг                                 Долматівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь