ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє

Дата: 15.11.2021 16:05
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Коротко про одноразове добровільне декларування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України опубліковано відповідь на запитання: "Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування транспортний засіб, який було придбано за кошти, з яких не сплачені податки і збори, якщо в подальшому його викрадено, однак право власності залишилось за фізичною особою?".

 

Детально ознайомитись з відповідю на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3c9Jglz.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Підписатись на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

 

 

Надання ритуальних послуг: чи застосовувати РРО?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо застосування РРО та/або ПРРО при наданні ритуальних послуг, за умови проведення розрахунків вдома у замовника.

         Так, Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік) затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова № 1336).

         Згідно з п. 21 Переліку суб’єкти господарювання мають право проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій при наданні ритуальних послуг за умови проведення розрахунків вдома у замовника.

         Окрім цього, п. 2 Постанови № 1336 передбачено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, п. 21 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.

         Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі у розділі 109.05 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Продаж тютюнових виробів у роздріб: які ціни можна застосовувати?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо встановлення цінового сегменту для продажу тютюнових виробів у роздріб.

         Продаж сигарет (з фільтром і без фільтру) та цигарок у роздрібній мережі здійснюється за цінами, не вищими за максимальні роздрібні ціни (далі – МРЦ), збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

         Тобто, до вартості пачки сигарет чи цигарок, не вищої за МРЦ (100%), додається акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 5% вказаної вартості. Вартість пачки сигарет (цигарок), вище якої не дозволена її реалізація, можна отримати помноживши МРЦ (вказану на пачці) на 1,05.

         Продаж інших тютюнових виробів у роздрібній мережі здійснюється за цінами, рівень яких визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням податку на додану вартість, акцизного податку (крім акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що становить 5% вказаної вартості.

         Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі у розділі 114.04 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

Малий бізнес наростив сплату єдиного податку

на більш як 727 мільйонів гривень

 

         За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, протягом січня-жовтня 2021 року фізичні особи – підприємці сплатили до місцевих бюджетів 727 млн гривень єдиного податку.

         Цей показник на 12% або 77,6 млн гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. За 10 місяців попереднього року надходження єдиного податку становили 649,6 млн гривень.

         Лише в жовтні цього року фізичні та юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 144,8 млн гривень єдиного податку. Темп приросту до жовтня минулого року складає 4% або 5,8 млн гривень.

         Варто нагадати, що єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів. Отже, бізнесмени, які його сплачують, спрямовують кошти на розвиток своєї громади. Завдяки таким сумлінним платникам податків, забезпечується вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями.

 

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Голопристанські податківці надали громадянам 
4816 адміністративних послуг

Від початку року спеціалісти Голопристанської ДПІ надали громадянам 4816 адміністративних послуг, з яких найбільше – 2809, стосувалися видачі картки платників податків і внесення до паспортів громадян України інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. 
Крім того, податківці видали понад 1154 відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, зареєстрували 337 реєстраторів розрахункових операцій, 330 книг обліку та 156 розрахункових книжок, надали 30 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.
Податківці звертають увагу платників, що на період дії «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки у Херсонській області вводяться обмежувальні заходи, пов’язані із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, тому податкова інспекція також працює з певними обмеженнями. 
Прийом платників здійснюється за попереднім записом (телефоном, електронною поштою) і виключно для надання невідкладних послуг з дотриманням усіх санітарних норм та заходів для профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування коронавірусом платників та працівників. 
Кореспонденція, в тому числі заяви на отримання послуг, приймаються через скриньки, встановлені в ЦОП, а також у режимі листування в Електронному кабінеті (формат pdf) або поштою. 
Якщо ви маєте симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо) або нещодавно контактували з хворими на COVID-19, просимо вас залишитися вдома та утриматися від відвідування податкової інспекції.
Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX». 
 
Пресслужба Головного управління 
ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь