ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 13.10.2021 14:05
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

БУДЬ ОБЕРЕЖНИЙ!   СУЧАСНЕ РАБСТВО! Фото без опису

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми».

       Для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. Потрапити у сучасне рабство може будь-хто, незалежно від рівня освіти та соціального статусу. Торгівля людьми – це усі дії, пов’язані з перевезенням або вербуванням особи у межах або за межі країни з метою продажу, працевлаштування чи надання послуг шляхом застосування насильства, приниження гідності.

Примусова праця - це ситуація, в якій жертви змушені працювати проти їхньої власної волі, під погрозою насильства або інших форм покарання, їхня свобода обмежена.

527 та 0 800 505 501 – це номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону та іноземцям, які перебувають в Україні.

 

                                                                                             Центр надання соціальних послуг

                                                                  Долматівської сільської ради

 

Європейський день боротьби

з торгівлею людьми

 

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Потрапити у сучасне рабство може будь-хто, незалежно від рівня освіти та соціального статусу. Для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень.

Форми торгівлі людьми:

Трудова експлуатація. Чоловіків, жінок та дітей змушують працювати проти їх волі під загрозою насильства чи іншого покарання, Це супроводжуються обмеженням свободи, відібранням документів чи майна. Оплата за роботу не здійснюється, або не відповідає обіцяній.

Сексуальна експлуатація. Дорослих та дітей внаслідок обману, примусу, погроз чи інших засобів маніпуляції втягують до проституції, «ескорт послуг», секс туризму, зйомок в порнографічних фільмах тощо.

Втягнення у злочинну діяльність. Людям обіцяють вигідне працевлаштування, але, застосовуючи різні засоби впливу та залякування, їх змушують перевозити наркотики чи інші заборонені речовини та предмети, порушувати закон. Проте замість заробітної плати, ці люди можуть отримати чималий термін ув’язнення.

Примусове жебрацтво. Примус людини до жебрацтва із застосуванням погроз, маніпуляцій та вимог відшкодувати непосильне боргове зобов’язання.

Торгівля органами. Добровільне чи примусове вилучення органів з метою подальшого продажу, що здійснюється під дією тиску, погроз, а також використання уразливого стану людини.

 

 0 800 505 501 –  Національна безкоштовна «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, спеціалісти якої надають консультації українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону та іноземцям, які перебувають в Україні. Усі консультації надаються безкоштовно та конфіденційно.

                                                                                                  

                                                                                                 Центр надання соціальних послуг

                                                                     Долматівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь