ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпорядження сільського голови №73/од від 29.06.2021 "Про карантинні заходи на території Долматівської ОТГ""

Дата: 29.06.2021 15:40
Кількість переглядів: 251

ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ГОЛОПРИСТАНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

29.06.2021                                                                                                         №73 /од

с.Долматівка

 

Про карантинні заходи на території

Долматівської ОТГ

 

       З метою запобігання поширенню на території Долматівської ОТГ  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (в редакції від 16 червня 2021 року № 611 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»), керуючись протоколом №14 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2021 року, ст.. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1) Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (в редакції від 16 червня 2021 року № 611 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України») на території Долматівської ОТГ забороняється:

1.1. перебування в громадських будинках і спорудах без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

1.2. перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

1.3. самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

1.4. проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в кафе, барах) без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Обмеження, передбачені цим підпунктом, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за  72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

1.5. діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

здійснюється обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

2) Організувати та забезпечити виконання заходів, передбачених державними програмами і планами щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у літній період 2021 року.

3) Посилити контроль за дотриманням законодавства у сфері поводження з побутовими відходами (організація санітарного очищення території населених пунктів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, облаштування місць захоронення твердих побутових відходів, полігонів захоронення промислових відходів).

4) Забезпечити контроль за недопущенням торгівлі харчовими продуктами у невстановлених місцях та на стихійних ринках, виконанням продовольчими ринками вимог санітарного законодавства та правил торгівлі.

 5) Медичним працівникам Долматівської ОТГ посилити роботу щодо проведення щеплень від керованих інфекцій.

 6) Начальнику відділу освіти, культури, молоді і спорту, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, Гук Ларисі Григорівні:

6.1. Вживати заходів до створення безпечних та нешкідливих умов освітнього процесу, що є першочерговим завданням.

6.2. Забезпечити експлуатацію об’єктів сфери освіти відповідно до вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

6.3 Забезпечити щорічне планування та належний контроль за виконанням заходів забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти.

6.4. Проаналізувати протипожежний стан підпорядкованих закладів освіти та вжити заходів з усунення порушень пожежної та техногенної безпеки, виявлених за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю).

7)  Забезпечити у повному обсязі виконання заходів щодо охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж в області у 2021 році, затверджених рішенням колегії обласної державної адміністрації від 28 квітня 2021 року № 21.

8) Стан виконання заходів щодо охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж у 2021 році розглянути на місцевій комісії з   питань  техногенно  –  екологічної   безпеки і надзвичайних  ситуацій  при виконавчому комітеті Долматівської сільської ради.

9) Рекомендувати керівникам зернозаготівельних та зернопереробних підприємств Долматівської ОТГ протягом червня – липня 2021 року придбати та взяти на баланс необхідну кількість пожежно-технічного озброєння та пожежної техніки, а також усунути недоліки, зазначені в приписах інспекторів Головного управління ДСНС України в області.

10) Начальнику охорони комунальної установи «Місцева пожежна охорона Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області», Бугайову Миколі Володимировичу спільно з керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають водогони з джерелами протипожежного водопостачання:

10.1. До 01 вересня 2021 року забезпечити утримання у технічно справному стані існуючих та відновлення пошкоджених, знятих, засипаних і заасфальтованих пожежних гідрантів та пожежних водоймищ на території Долматівської  ОТГ.

 10.2. до 30 вересня 2021 року забезпечити проведення перевірок технічного стану систем зовнішнього протипожежного водопостачання.

10.3. до 01 вересня 2021 року забезпечити проведення ремонту несправних систем зовнішнього протипожежного  водопостачання з подальшим інформуванням підрозділів Головного управління ДСНС України в області на відповідних адміністративних територіях.

 10.4. Вирішити питання взяття на балансовий облік систем протипожежного водопостачання, щодо яких не визначено балансоутримувача.

10.5. Внести зміни до  Долматівської програми соціально-економічного розвитку в частині фінансування заходів, спрямованих на утримання, ремонт (заміну) джерел протипожежного водопостачання населених пунктів.

10.6. До 01 серпня 2021 року вирішити питання щодо зняття з відомчого оперативного обліку пожежних гідрантів на об’єктах, які припинили свою діяльність, а також відновлення джерел протипожежного водопостачання на діючих об’єктах.

10.7. До 01 серпня 2021 року організувати та провести комісійні інвентаризації джерел протипожежного водопостачання в населених пунктах та на об’єктах Долматівської ОТГ.

10.8. Забезпечити відпрацювання інфраструктури сіл та селищ Долматівської ОТГ  з метою проведення профілактичної роботи та попередження пожеж (обходи приватного сектору, закладів освіти, медичних закладів тощо).

10.9. Проводити роз’яснювальну роботу з населенням щодо вжиття відповідних заходів з недопущення пожеж в екосистемах і трагічних випадків на воді, у тому числі під час спільних профілактичних рейдів.

11)Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

Сільський голова                                                                     В.С. Данилів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь