ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 6  засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 17 березня 2021 року

Дата: 17.03.2021 10:02
Кількість переглядів: 271

 
ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РЕГІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-
ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
пр. Ушакова,  47, м. Херсон, 73000;  тел./факс 42-01-95, тел. 22-39-91 
е-mail: upns.oda@gmail.com. 

ПРОТОКОЛ № 6 
засідання регіональної комісії з питань
техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

17 березня 2021 року
16:00
(у режимі селекторного зв’язку)

Головував Козир С.В., голова Херсонської обласної державної адміністрації, голова комісії. 

Присутні: члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, запрошені. 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про оцінку епідемічної ситуації в області, забезпечення закладів охорони здоров’я медичним киснем та необхідність тестування на виявлення антигену COVID-19 сезонних працівників сільськогосподарських підприємств. 
2. Про хід проведення вакцинації від гострої респіраторної хвороби             COVID-19. 
3. Про впровадження додаткових обмежувальних заходів в закладах освіти області та дотримання протиепідемічних обмежень під час проведення масових релігійних заходів на території області. 
4. Про масову загибель (знищення) представників червонокнижних видів тварин, які під час сезонної міграції перебувають на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова». 


1. СЛУХАЛИ: Про оцінку епідемічної ситуації в області, забезпечення закладів охорони здоров’я медичним киснем та необхідність тестування на виявлення антигену COVID-19 сезонних працівників сільськогосподарських підприємств.

ІНФОРМУВАЛИ:

Ромаскевич О.Ю., начальник штабу з ліквідації наслідків НС в області (інформація додається);
Короленко В.М., директор Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації (інформація додається). 

З урахуванням інформації доповідачів та у зв’язку з введенням на території області «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, комісія вирішила:
1. Районним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування:
1.1. Забезпечити безумовне виконання карантинних вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236                      (із змінами).
1.2. Спільно з ГУ Національної поліції в області,                                             ГУ Держпродспоживслужби в області із залученням COVID-патрулів (рейдових бригад), створених при районних державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування, забезпечити проведення рейдів з метою контролю за виконанням протиепідемічних заходів.
Термін – постійно у період карантину

1.3. Провести широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання карантинних вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).
Термін – невідкладно

2. Керівникам сільськогосподарських підприємств області перед прийняттям на роботу сезонних працівників забезпечити їх тестування на виявлення антигену COVID-19.

3. Районним державним адміністраціям спільно з головами сільських, селищних, міських рад забезпечити координацію та контроль за направленням сільськогосподарськими підприємствами сезонних працівників для тестування на антиген COVID-19. 
Термін – невідкладно

4. Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації забезпечити доведення цього протоколу до керівників сільськогосподарських підприємств області. 
Термін – 18 березня 2021 року

5. Управлінню внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації забезпечити проведення інформаційно-комунікаційної роботи серед населення та підприємств області щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. 
Термін – постійно у період карантину


    
2. СЛУХАЛИ: Про хід проведення вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

ІНФОРМУВАВ Короленко В.М., директор Департаменту здоров’я обласної державної адміністрації (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: управлінню внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації забезпечити популяризацію вакцинації шляхом розміщення матеріалів у засобах масової інформації та соціальних мережах. 
Термін – невідкладно


3. СЛУХАЛИ: Про впровадження додаткових обмежувальних заходів в закладах освіти області та дотримання протиепідемічних обмежень під час проведення масових релігійних заходів на території області.

ІНФОРМУВАЛИ:

Юшко Т.М., начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації, яка повідомила, що результати моніторингу діяльності закладів освіти області засвідчили зростання показників захворюваності здобувачів освіти та педагогічних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Станом на 17 березня зафіксовано 409 випадків захворювання серед учнів, 608 – педагогічних працівників. Направлено на самоізоляцію 20462 учні, що становить 18% від загального контингенту, та 1384 працівники, або 7,5%. Така ситуація зумовлює запровадження додаткових обмежень, спрямованих на збереження здоров’я учасників освітнього процесу та членів їхніх родин. 

Линецький М.В., директор Департаменту реалізації гуманітарної політики обласної державної адміністрації (інформація додається). 

ВИРІШИЛИ:
    1. Головам міських, селищних, сільських рад:
1.1. Перевести з 18 березня по 03 квітня 2021 року (без урахування канікулярного періоду) на дистанційне навчання учнів 5 – 10 класів закладів загальної середньої освіти.
1.2. Забезпечити освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання у закладах позашкільної освіти.
1.3. Забезпечити антисептичними засобами та засобами індивідуального захисту заклади дошкільної освіти, загальної середньої освіти – для учнів 1 – 4 та 11-х класів. 
1.4. Застосовувати заборону відвідування закладів освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом із підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу. 
Термін – невідкладно

1.5. Провести позачергові засідання місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження на підпорядкованих територіях додаткових протиепідемічних заходів, передбачених цим протоколом, за результатами чого поінформувати регіональну комісію з питань ТЕБ та НС через Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації (upns.oda@gmail.com). 
Термін – 19 березня 2021 року

2. Рекомендувати керівникам закладів професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти забезпечити освітній процес з використанням змішаної форми навчання.
Термін – невідкладно

    3. Управлінню освіти і науки обласної державної адміністрації довести цей протокол до керівників закладів професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти області. 
Термін – невідкладно

4. Департаменту реалізації гуманітарної політики обласної державної адміністрації із залученням головного державного санітарного лікаря області перед відзначенням Великодніх свят провести засідання Ради церков і релігійних організацій при Херсонській обласній державній адміністрації з метою роз’яснення карантинних вимог. 
Термін – 19 – 23 квітня 2021 року

5. Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації у разі виявлення випадків запровадження місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  протиепідемічних заходів, що не відповідають цьому протоколу, звертатися до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування. 
Термін – невідкладно (у разі виявлення) 

4. СЛУХАЛИ: Про масову загибель (знищення) представників червонокнижних видів тварин, які під час сезонної міграції перебувають на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова». 

ІНФОРМУВАЛИ: 

Седик В.М., перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (інформація додається);

Клим Н.Г., в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в області (інформація додається). 
    
ВИРІШИЛИ:
    1. Рекомендувати підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності, а також громадянам, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, починаючи з 18 березня 2021 року призупинити на три тижні застосування на території області препаратів з діючою речовиною бродифакуму, що використовуються для боротьби з гризунами.
Термін – на період сезонної міграції птахів

    2. Державній екологічній інспекції Південного округу, Головному управлінню Держпродспоживслужби в Херсонській області, Головному управлінню Держпраці в Херсонській області в межах повноважень здійснювати контроль за дотриманням підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, а також громадянами, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, вимог законодавства під час застосування пестицидів і агрохімікатів.                                 
Термін – при проведенні
сільськогосподарських робіт на території області

3. Районним державним адміністраціям, сільським, селищним, міським радам:
3.1. Утворити комісії з контролю за дотриманням підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також громадянами, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, вимог Законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ».
3.2. Забезпечити контроль за приведенням підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також громадянами, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, до належного стану земельних ділянок (прибирання протруєного зерна з полів), що використовуються у сільгоспвиробництві, та дотриманням ними вимог законодавства в частині культури землеробства шляхом боронування та зорювання земель. 
3.3. Забезпечити висвітлення інформації та популяризацію знань про вплив хімічних засобів, що використовуються для боротьби з мишоподібними гризунами, на біологічну фауну рослинництва і тваринництва та про вимоги до  застосування агрохімікатів. 
3.4. Щомісяця надавати Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів обласної державної адміністрації інформацію про виконання завдань, визначених цим протоколом, на електронну адресу dp-ecology@khoda.gov.ua. 
                            Термін – при проведенні
сільськогосподарських робіт на території області.

4. ГУ Національної поліції в області в межах чинного законодавства забезпечити публічну безпеку та законність дій під час здійснення заходів з контролю за дотриманням підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, а також громадянами, які мають у власності та в користуванні земельні ділянки, вимог законодавства під час застосування пестицидів і агрохімікатів.     
Термін – постійно
    5. Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів обласної державної адміністрації звернутися до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з пропозиціями щодо:
    - внесення змін до реєстрації препаратів родентицидної дії;
    - запровадження правил застосування засобів захисту рослин родентицидної дії з метою дератизації;
    - перегляду відповідальності за порушення природоохоронного законодавства в частині правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів. 
Термін – до 25 березня 2021 року

Рішення прийнято одноголосно та підтримано всіма присутніми на засіданні членами комісії.


Голова комісії                                   Сергій КОЗИР


Перший заступник голови комісії                       Вадим ЧАБАН


Секретар комісії                                    Олексій ШЕЛУДЬКО
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь