ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області

Дата: 27.08.2019 08:51
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

ДОЛМАТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ГОЛОПРИСТАНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

П Р О Е К Т    Р І Ш Е Н Н Я

_______________ сесії сільської ради сьмого скликання

 

________________ 2019 року                                                                   № _____

с. Долматівка

 

Про Порядок залучення, розрахунку

розміру і використання коштів пайової

участі у розвитку інфраструктури населених

пунктів Долматівської сільської ради  

Голопристанського району Херсонської області

 

З метою реалізації повноважень органів місцевого самоврядування щодо визначення порядку залучення розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників будівництва у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради, створення та розвитку об`єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради, відповідно до Закону України «Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності», на виконання вимог ч.1 ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись ст. 26, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, що додається.

2. При прийнятті рішень про надання замовнику земельної ділянки у користування та при укладанні договорів оренди земельних ділянок (в тому числі поновлення) мають передбачатися зобов`язання відповідного суб`єкта щодо укладання при будівництві нового об`єкта або реконструкції будь-яких об`єктів (будівель, споруд, їх комплексів або частин) з Долматівською сільською радою Договору про пайову участь інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради та сплати пайового внеску відповідно до цього Порядку в повному обсязі до прийняття об`єкта в експлуатацію.

3. При видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, що перебуває у володінні чи користуванні замовника, має передбачатися інформування щодо зобов`язання замовника укласти з Долматівською сільською радою Договору про пайову участь населених пунктів Долматівської сільської ради та сплатити пайових внесок відповідно до цього Порядку в повному обсязі до прийняття об`єкта в експлуатацію.

4. Дане рішення вступає в силу з моменту його офіційного оприлюднення у друкований засобах інформації та на офіційному сайті сільської ради.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів та економічної реформи в АПК, обліку, управління та приватизації комунальної власності територіальної громади.

 

 

 

В.о. сільського голови                                                                  А.І. Баранова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням ______ сесії Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області

сьомого скликання

від _______2019 р. №_____

 

 

ПОРЯДОК

залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради (далі – Порядок) розроблений відповідно до вимог правових норм, які містяться в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності».

1.2. Цей Порядок є нормативно-правовим актом, що регулює організаційні та економічні відносини, пов`язані із залученням, розрахунком розміру, використанням коштів пайової участі замовників будівництва у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради.

1.3. Терміни і поняття, що використовуються в Порядку, вживаються у значеннях, наведених у Законах України, підзаконних нормативно-правових актах та нормативних документах.

1.4. У випадку змін чинного законодавства України цей Порядок переглянути в частині його застосування, якщо він суперечить новим Законам.

1.5. Дія Порядку розповсюджується на усіх замовників будівництва, які здійснюють на території Долматівської сільської ради діяльність зі створення об`єктів будівництва та якими розпочато будівництво об`єктів на території Долматівської сільської ради, але які до дня набрання чинності даним Порядком не введено в експлуатацію у порядку, встановленому чинним законодавством, крім замовників, визначених п.2.7 цього Порядку, та тих, які вже взяли пайову участь у розвитку інфраструктури згідно з Порядком, що діяв раніше.

1.6. Пайова участь є обов`язковим внеском, який замовник має сплатити до бюджету Долматівської сільської ради, крім випадків, передбачених законами України та цим Порядком.

1.7. Платниками пайового внеску є замовники будівництва (фізичні або юридичні особи).

1.8. Кошти, отримані як пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів, можуть використовуватися виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сільської ради.

2. ПОРЯДОК ЗАЛУЧЕННЯ КОШТІВ ПАЙОВОЇ УЧАСТІ У РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

ДОЛМАТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

2.1. Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки, розташованої на території Долматівської сільської ради, зобов`язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради, крім випадків, передбачених пунктом 2.5 цього Порядку.

2.2. У разі зміни замовника розмір пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради зменшується на суму коштів, сплачених попереднім замовником відповідно до укладеного ним договору про пайову участь.

2.3. Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради сплачуються в повному обсязі до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію єдиним платежем, або частинами за графіком, що визначається договором.    

2.4. Пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради полягає у перерахуванні замовником до прийняття об`єкта будівництва в експлуатацію до місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

2.5. Замовники не залучаються до пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради у разі будівництва:

1) об`єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

2) будівель навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення;

3) будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;

4) індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках;

5) об`єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів або аукціонів;

6) об`єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об`єктів соціальної інфраструктури;

7) об`єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру;

8) об`єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об`єктів енергетики, зв`язку та дорожнього господарства (крім об`єктів дорожнього сервісу);

9) об`єктів у межах індустріальних парків на замовлення ініціаторів створення індустріальних парків, керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків;

10) об’єктів, які згідно з державним класифікатором будівель та споруд належать до будівель сільськогосподарського призначення;

11) об’єктів, які згідно з державним класифікатором будівель та споруд належать до будівель і споруд підприємств харчової промисловості;

12) об’єктів, які згідно з державним класифікатором будівель та споруд належать до силосів для зерна та складських майданчиків (для зберігання сільськогосподарської продукції).

2.6. Органам місцевого самоврядування забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об`єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів (зокрема житлових та нежитлових приміщень, у тому числі шляхом їх викупу), крім пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради та випадків, передбачених пунктами 3.7, 3.8 цього Порядку.

2.7. Інформація щодо договору про пайову участь у розвитку інфраструктури та його виконання зазначається у декларації про готовність об`єкта до експлуатації або в акті готовності об`єкта до експлуатації.

3.РОЗРАХУНОК РОЗМІРУ ПАЙОВОЇ УЧАСТІ

 3.3. За результатами розгляду заяв та документів, поданих замовником відповідно до п.4.3 Поряку постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів та економічної реформи в АПК, обліку, управління та приватизації комунальної власності територіальної громади складається розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради. Результатом розгляду комісії є висновок та розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради, що є підставою для укладання договору та невід`ємною частиною договору.

3.4. Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради з урахуванням інших передбачених законом відрахувань встановлюється:

- 5 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єктів – для нежитлових будівель і споруд;

- 2 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єктів – для житлових будинків;

- 0,01% загальної кошторисної вартості будівництва об’єктів – підприємствам, що здійснюють вирощування та переробку власної продукції сільськогосподарського призначення та з якими укладено договори соціальноекономічного партнерства з селищною радою.

3.5. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів визначається за формулою : Z = (XBЗД – ВБМ – ВІМ) х Y,

де Х – загальна кошторисна вартість будівництва об`єкта;

Y – розмір пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради – відсоток загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта визначений пунктом 3.4 цього Порядку;

Z – величина пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради – сума коштів, яку замовник зобов’язаний перерахувати до місцевого бюджету;

ВЗД – витрати, пов`язані з придбанням та виділенням земельної ділянки;

ВБМ – витрати, пов`язані із звільненням будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж;

ВІМ – витрати на влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

3.6. Якщо технічними умовами передбачається необхідність будівництва замовником інженерних мереж або об`єктів інженерної інфраструктури (крім мереж, призначених для передачі та розподілу електричної енергії, трубопроводів, призначених для розподілу природного газу, транспортування нафти та природного газу) поза межами його земельної ділянки, розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів зменшується на суму їх кошторисної вартості, а такі інженерні мережі та/або об`єкти передаються у комунальну власність територіальної громади в особі Долматівської сільської ради.

3.7. У разі якщо кошторисна вартість будівництва інженерних мереж та/або об`єктів інженерної інфраструктури (крім мереж, призначених для передачі та розподілу електричної енергії, трубопроводів, призначених для розподілу природного газу, транспортування нафти та природного газу) перевищує розмір пайової участі замовника у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради, сільська рада приймає рішення про відшкодування замовнику різниці між здійсненими витратами та розмірами пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради.     

3.8. У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об`єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених рішенням Долматівської сільської ради нормативів для одиниці створеної потужності.

3.9. У випадку, передбаченому пунктом 3.8 цього Порядку, величина пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради визначається за формулою: (О х S – ВЗД – ВБМ – ВІМ) х Y = Z,

де О – опосередкована вартість спорудження житла (об`єктів соціального призначення), затверджена Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за 1 кв.м. загальної площі;

S – загальна площа об`єкта будівницта;

Y – розмір пайової участі у розвитку інфраструктури неселених пунктів Долматівської сільської ради – відсоток загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта визначений пунктом 3.4 цього Порядку;

Z – величина пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради – сума коштів, яку замовник зобов`язаний перерахувати до цільового фонду сільського бюджету;

ВЗД – витрати, пов`язані з придбанням та виділенням земельної ділянки;

ВБМ – витрати, пов`язані із звільненням будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж;

ВІМ – витрати на влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

4. ДОГОВІР ПРО ПАЙОВУ УЧАСТЬ У РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ДОЛМАТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

4.1. Договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради – договір, укладений Долматівською сільською радою із замовником об`єкта будівництва (далі – Договір про пайову участь).

4.2. Підготовку Договору проводить Долматівська сільська рада на підставі звернення замовника про укладення Договору та доданих всіх необхідних документів.

4.3. До заяви замовником додаються документи, що підтверджують вартість будівництва об`єкта, з техніко-економічними показниками:

- документ, що підтверджує загальну кошторисну вартість будівництва об`єкта, визначену згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;

- узгоджена у разі визначення законодавством та затверджена у встановленому порядку проектно-кошторисна документація з техніко-економічними показниками;

- засвідчена у встановленому законом порядку копія право встановлюючих документів на право власності (користування) земельною ділянкою;

- документ, що підтверджує витрати на придбання та виділення земельної ділянки (у разі наявності);

- документ, що підтверджує витрати на звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж (у разі наявності);

- документ, що підтверджує витрати на влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій (якщо технічними умовами передбачається необхідність будівництва замовником інженерних мереж або об`єктів інженерної інфраструктури (крім мереж, призначених для передачі та розподілу електричної енергії, трубопроводів, призначених для розподілу природного газу, транспортування нафти та природного газу) поза межами його земельної ділянки);

- інші документи, які впливають на розмір загальної кошторисної вартості будівництва та/або на розмір пайової участі у розвитку інфраструктури Долматівської сільської ради.

4.4. Заява з доданими документами про укладання договору про пайову участь може бути подана представником замовника за умови надання довіреності, засвідченої в установленому законом порядку.

4.5. Не розглядаються документи з підчищеннями або дописками, закресленими словами та іншими не обумовленими в них виправленнями, заповнені олівцем, з пошкодженнями, а також оформлені з порушенням вимог законодавств.

4.6. Відповідальність за достовірність даних, що містяться в поданих документах, несе замовник.

4.7. Подана Заява з поданими до неї документами направляється на розгляд постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів та економічної реформи в АПК, обліку, управління та приватизації комунальної власності територіальної громади для визначення величини пайової участі та складання проекту договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради.

4.8. Розрахунок величини пайової участі та Проект договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради готуються постійною комісією з питань планування бюджету, фінансів та економічної реформи в АПК, обліку, управління та приватизації комунальної власності територіальної громади.

4.9. Договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту укладається не пізніше ніж через 15 робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

4.10. Істотними умовами договору є:

1) розмір пайової участі;

2) строк (графік) сплати пайової участі;

3) відповідальність сторін.

4.11. Невід`ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів сільської ради.

4.12. Проект відповідного договору готується в двох примірниках та надається на підпис замовнику і сільському голові.

5. НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ПАЙОВОЇ УЧАСТІ У РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

ДОЛМАТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

5.1. Пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів Долматівської сільської ради

https://rada.info/upload/users_files/34381816/a613e2a85e7acc6fd46d91defa821235.docx аналіз

https://rada.info/upload/users_files/34381816/d4f6711ba2e6052ce5c1f62f436ae2af.docx експертний висновок

https://rada.info/upload/users_files/34381816/ad0a9c55aa96bbdd892997756b314003.docx М-тест

https://rada.info/upload/users_files/34381816/b9ad2cb89f05198278b71d84ff23382b.docx базове відстеження

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь